Trin-for-trin plan for selv at plante rosmarin

Vil du selv plante rosmarin? Rosmarin kommer fra Italien. Det er en urt med en kraftig lugt, men en overraskende mild smag. Især i Italien bruges den i mange retter. Du kan tænke på suppe og salater. Men rosmarin er også meget velegnet i kødretter som svin eller lam og giver en særlig smag til krebsdyr og skaldyr. Rosmarin anses også for at være godt for helbredet. Det fremmer fordøjelsen af ​​fedt og forbedrer blodcirkulationen. Det anbefales derfor til ledsmerter i sydlige lande.

Hvordan og hvornår skal man plante rosmarin?
Man kan også så rosmarin, men en stikling fungerer generelt bedre.

Klip en stikling af en smuk rosmarinplante. Længden af ​​skæringen skal være omkring 10 centimeter. Det bedste tidspunkt at gøre dette på er foråret. Hvis du vil plante en helt bestemt rosmarin, kan du også bestille den online hos en avler.
Fjern bladene fra de nederste 2 tommer af stilken. Fordi dette stykke går i jorden, er det vigtigt at fjerne bladene godt. Disse vil rådne andre.
Læg rosmarinen i en gryde fyldt med 2/3 groft sand og 1/3 tørvemos. Læg rosmarinen i en gryde et solrigt sted, men undgå direkte sollys.
Hvis du vil fremskynde dyrkningsprocessen senere, kan du lægge hele potten i en plastikpose med et par stik i toppen. På den måde regulerer du temperaturen og jorden forbliver også fugtig
Plant frøplanten. Når rødderne er vokset og rosmarinplanten udvikler sig godt, kan du plante den. Dette kan gøres i en større krukke, men også i haven. I haven bør du vælge et stykke, hvor jorden er godt gennemtrængelig. Rosmarinplantens rødder rådner hurtigt, hvis de bliver for våde. Jo mere kalk der er i jorden, jo mere dufter rosmarinen. Rosmarinen kan også beskæres til høst, men også for at holde planten i den rigtige form.
Læs også: Praktisk trin-for-trin plan for skæring af lavendel

At tage sig af rosmarin
Rosmarinen er en nem plante og behøver lidt pleje. Vand rosmarin af og til i tørre perioder. Planten er vant til dårlig jord og får derfor tilstrækkelig næring fra næsten alle jordtyper i vores land. Gødskning er ikke nødvendig.

Rosmarin er ikke specielt hårdfør og tåler dårligt frost. Så hvis du har placeret planten i en potte eller beholder, skal du bringe den ind til tiden. Fordi rosmarin ikke er hårdfør, skal du give den meget beskyttelse mod nattefrost i haven. Det gør du ved at lægge en bunke tørre blade eller halm i bunden af ​​planten. Hvis der forventes mere hård frost, er det bedst at dække rosmarinplanten med et fleeceklæde

Rosmarin skal ikke nødvendigvis beskæres, men busken kan vokse ret godt, hvis den er til sin smag, den bliver træagtig i processen. Inden du beskærer, skal du se på instruktionerne om, hvordan du bedst griber dette an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Lodret havearbejde: en urtehave på 1 kvadratmeter

  Lodret havearbejde er meget populært. Ikke nok med at du fylder bare vægge så smukt med grønt, men lodret…

Såning af nasturtium frø

  Såning af nasturtiums meget nemt. Du skubber frøene ind i et område af haven, som du først har hakket…